Skip to main content

Μεικτή εικόνα στη Wall- Στο επίκεντρο οι αποδόσεις ομολόγων

REUTERS/Brendan McDermid

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε περισσότερο από 10 μονάδες βάσης, στο 4,67%, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν το ασφαλές ενεργητικό μετά την είδηση ότι αποφεύχθηκε το shutdown. 

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, παρά το γεγονός ότι επιτεύχθηκε στην Ουάσιγκτον βραχυπρόθεσμη συμφωνία για να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας κρατικών υπηρεσιών.

Ο Dow Jones υποχώρησε 74,15 μονάδες ή 0,22% στις 33.433,35 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατάφερε να σταθεροποιηθεί στο τέλος της συνεδρίασης και να κλείσει με οριακή άνοδο 0,01% στις 4.288,39 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,67%, παρουσιάζοντας κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση και κλείνοντας στις 13.307,77 μονάδες.

Ο δείκτης για τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 υποχώρησε 1,6% με αποτέλεσμα από τις αρχές του έτους έως σήμερα να καταγράφει απώλειες 0,3%. Είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δείκτης γύρισε σε αρνητικό έδαφος το 2023, υπογραμμίζοντας την αναταραχή που επικρατεί μεταξύ των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης. Ο Russell 2000 θεωρείται συχνά ως καλύτερος δείκτης για την ευρωστία της οικονομίας επειδή εστιάζει στις μικρότερες επιχειρήσεις.

Η Discover αποτέλεσε το μεγάλο κερδισμένο του δείκτη S&P 500 με τη μετοχή της να ενισχύεται 5%.

Ο κλάδος τεχνολογίας και υπηρεσιών επικοινωνίας ήταν οι μοναδικοί θετικοί κλάδοι στο δείκτη S&P 500. Ο κλάδος υπηρεσιών επικοινωνίας ενισχύθηκε 1,5%, ενώ ο τεχνολογικός κατέγραψε κέρδη 1,3%.

Η Γερουσία ψήφισε το βράδυ του Σαββάτου λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας νομοσχέδιο το οποίο υπογράφηκε εν συνεχεία από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Το νομοσχέδιο θα διατηρήσει την κυβέρνηση σε λειτουργία έως τα μέσα Νοεμβρίου, διάστημα που οι Γερουσιαστές μπορούν να αξιοποιήσουν για να ολοκληρώσουν τη νομοθετική διαδικασία για την χρηματόδοτηση της κυβέρνησης.

Ιστορικά, η αγορά δεν ενδιαφέρεται για τα shutdowns, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Charles Schwab Κέβιν Γκόρντον. Ο ίδιος αναφέρει ότι ο μέσος όρος κερδών για το δείκτη S&P από την αρχή έως το τέλος ενός shutdown παρέμεινε «στάσιμος» στο παρελθόν.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε περισσότερο από 10 μονάδες βάσης, στο 4,67%, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν το ασφαλές ενεργητικό μετά την είδηση ότι αποφεύχθηκε το shutdown.