Skip to main content

Χρηματιστήρια: Στοπ στη θετική πορεία, και πτώση σε Ευρώπη και Αθήνα

ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες στην Αθήνα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανέκοψαν τη θετική τους πορεία και σημείωσαν πτώση στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν αναμονή δημοσίευσης εταιρικών κερδών.

Στο -1,65% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα στις 1.303 μονάδες. Ισχυρές πιέσεις 2,32% στις τράπεζες.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,7% στις απογευματινές συναλλαγές, με τους περισσότερους τομείς να υποχωρούν. Οι μετοχές των οικιακών αγαθών ήταν 2,3% χαμηλότερα, ενώ οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν άνοδο 0,3%. Απώλειες 0,26% κατέγραψε ο DAX, στο -1,1% ο CAC του Παρισιού.

Ο Stoxx κέρδισε 2,94% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eikon, την ισχυρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αγορές ενισχύθηκαν από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις αυξανόμενες εκτιμήσεις για μια λιγότερο επιθετική πορεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν από την Κίνα, τα οποία διαμορφώθηκαν στο 6,3%, χαμηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Οι μετοχές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, καθώς η Wall Street προετοιμάστηκε για τις τριμηνιαίες εκθέσεις ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones διαπραγματευόταν 13 μονάδες υψηλότερα, ή 0,04%. Ο S&P 500
σημείωσε άνοδο 0,2%, ενώ ο Nasdaq Composite ανέβηκε κατά 0,4%.

Η περίοδος των κερδών του β’ τριμήνου κερδίζει έδαφος αυτή την εβδομάδα με αποτελέσματα από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Bank of America, Morgan Stanley και Goldman Sachs
Αποτελέσματα αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν οι United Airlines, καθώς επίσης και Tesla, Netflix.