Skip to main content

UBS: Επαναγορά ομολόγων «υπό το πρίσμα των έκτακτων εταιρικών κινήσεων»

REUTERS/Denis Balibouse

Πρόκειται για δύο ομόλογα υψηλής εξασφάλισης χωρίς ενέχυρα

Η UBS προσφέρεται να επαναγοράσει ομόλογα αξίας σχεδόν 3 δισ. δολαρίων που εξέδωσε πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα, λίγες ημέρες πριν από την επείγουσα εξαγορά της ανταγωνίστριάς της, Credit Suisse.

Η προσφορά αντανακλά «τις έκτακτες εταιρικές ενέργειες που ανακοινώθηκαν» την Κυριακή, δήλωσε η UBS, αναφερόμενη στην εξαγορά της Credit Suisse ύψους άνω των 3 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για δύο ομόλογα υψηλής εξασφάλισης χωρίς ενέχυρα. Το ένα ομόλογο, ύψους ,1,5 δισ. ευρώ, έχει σταθερό επιτόκιο 4,625% και λήγει τον Μάρτιο του 2028, ενώ το δεύτερο, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, έχει σταθερό επιτόκιο 4,75% και  λήγει τον Μάρτιο του 2032.

Για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της αγοράς της UBS, οι ρυθμιστικές αρχές συμφώνησαν να διαγράψουν περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια από πιο επικίνδυνα ομόλογα που εκδόθηκαν από την Credit Suisse, γνωστά ως ομόλογα πρόσθετης βαθμίδας 1. Αυτό προκάλεσε απότομη πτώση της αγοράς και συζήτηση μεταξύ των επενδυτών σχετικά με τη νομιμότητα της κίνησης.

AT1: Τι είναι τα ομόλογα που «σκότωσαν» οι Ελβετοί – Ποιοι είχαν αγοράσει της Credit Suisse

Όπως και τα AT1, αυτά τα ομόλογα μπορούν να διαγραφούν εάν μια τράπεζα χρεοκοπήσει, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Είναι πιο ανώτερα από τα AT1 και θα διαγραφούν μόνο αν μια τράπεζα είναι αφερέγγυα. Τα AT1 μπορούν να ενεργοποιηθούν εάν τα επίπεδα κεφαλαίου της τράπεζας πέσουν κάτω από ένα ορισμένο όριο.

naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμη

UBS: Διέγραψε τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας με κέρδη 14% από την Κυριακή