Skip to main content

Πολυάσχολη εβδομάδα εταιρικών κερδών στη Wall Street

Πάνω από 90 εταιρείες θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτήν την εβδομάδα

Η Microsoft, η Tesla και η Johnson & Johnson είναι οι τίτλοι της Wall Street που συγκεντρώνουν τα βλέμματα των επενδυτών στην πρώτη πολυάσχολη εβδομάδα κερδών του 2023, καθώς οι traders προσπαθούν να αναζητήσουν την κατεύθυνση της οικονομίας εν μέσω των ανησυχιών για ύφεση.

Άλλες εταιρείες που πρόκειται να εκδώσουν τις τελευταίες τους τριμηνιαίες εκθέσεις περιλαμβάνουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών AT&T και Verizon Communications, της Visa και American Express και αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Southwest Airlines, η οποία επηρεάστηκε από την σφοδρή κακοκαιρία των Χριστουγέννων που σημαδεύτηκε από καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Αυτές βρίσκονται μεταξύ των περισσότερων από 90 εταιρειών του S&P 500 που πρόκειται να αναφέρουν κέρδη την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το FactSet.

Οι εκθέσεις θα δείξουν την πορεία των εταιρειών καθώς οι οικονομολόγοι ανησυχούν ότι τα υψηλά επιτόκια θα ωθήσουν την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση φέτος και οι εταιρείες είναι απαισιόδοξες για την ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον. Ενώ οι τιμές παραμένουν υψηλές, έχουν εμφανιστεί ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί, γεγονός που θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση στους καταναλωτές.

Εν τω μεταξύ, η βιομηχανία της τεχνολογίας αντιμετωπίζει χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας. Η Microsoft και η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet ανακοίνωσαν πρόσφατα σημαντικές περικοπές σε όλο το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό τους καθώς προσαρμόζονται σε πιο ψυχρή ανάπτυξη.

Η Microsoft αναμένεται να δημοσιεύσει τα τριμηνιαία της αποτελέσματα την Τρίτη, ενώ άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η International Business Machines και η Intel, έχουν προγραμματιστεί να αναφέρουν τριμηνιαία νούμερα την Τετάρτη και την Πέμπτη, αντίστοιχα. Άλλες εταιρείες λογισμικού ανέφεραν πρόσφατα ότι οι πελάτες είναι πιο προσεκτικοί με τις δαπάνες τους λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας.

Τα αποτελέσματα της Tesla, θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, με την πίεση της μετοχής να επιμένει, καθώς έχει υποχωρήσει περίπου 40% τους τελευταίους τρεις μήνες. Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρέδωσε λιγότερα οχήματα το 2022 από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί και πρόσφατα μείωσε τις τιμές σε ορισμένα μοντέλα κατά σχεδόν 20%.

naftemporiki.gr