Skip to main content

Δυναμική εκκίνηση του 2023 για το δολάριο

Μόνο το γεν Ιαπωνίας αποδείχθηκε ισχυρότερο.

Το δολάριο σημείωσε κέρδη έναντι όλων σχεδόν των μεγάλων νομισμάτων, καθώς οι συναλλαγές ξεκίνησαν το 2023 μετά από την ηρεμία των διακοπών.

Μόνο το γεν Ιαπωνίας αποδείχθηκε ισχυρότερο από το δολάριο μεταξύ των νομισμάτων της Ομάδας των 10, με τη λίρα, το ευρώ και το ελβετικό φράγκο να υποχωρούν.

Οι traders υποστήριξαν ότι οι κινήσεις επηρεάστηκαν από τη χαμηλή ρευστότητα. Αλλά ήρθαν και ως υπενθύμιση ότι η πτώση του δολαρίου τους τελευταίους μήνες – η οποία γενικά αναμένεται να συνεχιστεί φέτος – δεν θα είναι μονόδρομη.

Οι έμποροι θα εξετάσουν νέα δεδομένα αυτή την εβδομάδα για ενδείξεις σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ, μετά τα στοιχεία ότι μάλλον ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί.

Το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε  έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, με πτώση 1,4% στα 0,6707. Το γεν μόνο διέκοψε την τάση ανόδου, αντανακλώντας τις προβλέψεις για αυστηρότερη πολιτική από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Το νόμισμα αντιστάθμισε τα κέρδη σε Ευρωπαϊκές ώρες για να διαπραγματευτεί 0,2% στις 130,59, αφού νωρίτερα ανατιμήθηκε σχεδόν κατά 1% στο ισχυρότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου. Με τις ιαπωνικές χρηματοπιστωτικές αγορές να εξακολουθούν να είναι κλειστές για τις διακοπές του νέου έτους, οι συναλλαγματικές ροές διπλασιάστηκαν από τότε που άνοιξε το Λονδίνο.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις σε Ελλάδα & Κόσμο στο naftemporiki.gr