Skip to main content

Binance: Σταθεροποιείται η κατάσταση μετά τη μαζική εκροή κεφαλαίων την Τρίτη

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Η εταιρεία είχε αναστείλει προσωρινά τις συναλλαγές στο stablecoin USDC.

Η Binance δήλωσε την Τετάρτη ότι οι εισροές επέστρεφαν, μια ημέρα αφότου είδε μεγάλες εκροές κρυπτονομισμάτων και σταμάτησε ορισμένες αναλήψεις stablecoin.

Την Τρίτη, η εταιρεία δεδομένων blockchain Nansen δήλωσε ότι η Binance είδε εκροές 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 24 ώρες, τη μεγαλύτερη εκροή από τον Ιούνιο. Οι χρήστες είχαν αποσύρει 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε 7 ημέρες.

Η Binance διέκοψε επίσης προσωρινά τις συναλλαγές στο stablecoin USDC, επικαλούμενη μια λεγόμενη «ανταλλαγή διακριτικών».

«Τα πράγματα φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Changpeng Zhao σε ένα tweet. «Χθες δεν ήταν οι υψηλότερες εκροές που επεξεργαστήκαμε».

Ο τρόπος με τον οποίο τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, όπως η Binance και η πλέον χρεοκοπημένη πρώην αντίπαλος FTX χειρίζονται τις καταθέσεις πελατών, έχει τεθεί υπό στενή εξέταση από χρήστες, ρυθμιστικές αρχές και φορείς χάραξης πολιτικής.

Η Binance δήλωσε την Τρίτη ότι είχε πάντα «περισσότερα από αρκετά κεφάλαια» για να ανταποκριθεί στα αιτήματα ανάληψης. «Τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών στη Binance υποστηρίζονται όλα 1 προς 1 και η κεφαλαιακή δομή της Binance είναι απαλλαγμένη από χρέη», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Το ανταλλακτήριο αντιμετωπίζει επίσης νομικές πιέσεις. Οι διαφωνίες μεταξύ των εισαγγελέων του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ καθυστερούν την ολοκλήρωση μιας μακροχρόνιας ποινικής έρευνας που επικεντρώνεται στη συμμόρφωση της Binance με τους νόμους και τις κυρώσεις για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος των ΗΠΑ, ανέφερε το Reuters τη Δευτέρα, προκαλώντας πτώση 4% στο BNB της Binance.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters