Skip to main content

Πηγές Κομισιόν για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές σχετίζονται με τη διαδικασία αποζημίωσης

SHUTTERSTOCK

Πρώτα η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει τα ποσά στους δικαιούχους και στη συνέχεια να εγκριθεί η επιστροφή των κονδυλίων από την Ε.Ε.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε άτυπη ενημέρωση της Κομισιόν για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και του ΟΠΕΚΕΠΕ, πηγές τόνισαν πως η Επιτροπή δεν θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα, αλλά πρέπει «τα χρήματα να φτάνουν στους αγρότες που τα δικαιούνται».

Οι αξιωματούχοι ξεκίνησαν τη συζήτηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε την Ελλάδα. Θέλουμε τα χρήματα να φτάνουν στους αγρότες που τα δικαιούνται».

Όπως είπαν, «η καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων οφείλεται σε μια διαδικασία που ουσιαστικά η χώρα πρέπει να καταβάλει τα χρήματα και στη συνέχεια να γίνει η αποζημίωση».

Οι αξιωματούχοι προσέθεσαν ότι υπάρχει μία διαδικασία που αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ελέγξει η ελληνική πλευρά πιο προσεκτικά αυτά τα ποσά.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισπεύσει δυο πολύ κρίσιμες διαδικασίες και συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, την έγκριση του επικαιροποιημένου σχεδίου δράσης που αφορά το ζήτημα ροής των πληρωμών που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες και αναμένεται, εφόσον όλα πάνε καλά, η έγκριση να γίνει πριν τα Χριστούγεννα, ενώ το δεύτερο κομμάτι αφορά την ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ που αρχικά θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, με την ολοκλήρωση του ελέγχου θα επισπεύσει τη διαδικασία με στόχο να ολοκληρωθεί ως τα μέσα Μαρτίου.

Η Κομισιόν αναφέρθηκε και στον τρόπο των πληρωμών, αλλά και για έρευνες που συνεχίζονται σε άλλες 10 χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.