Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα-«μαϊμού» – Πρόστιμο 30.000 ευρώ και συλλήψεις

Στις 48.000 ευρώ ανέρχεται η ζημιά που προκλήθηκε στις θιγόμενες εταιρείες 

Στην κατάσχεση χιλιάδων προϊόντων-«μαϊμού» που προορίζονταν να διατεθούν στην λιανική αγορά, μέσω ιστοσελίδων του Διαδικτύου από επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι αρχές, ενώ συνελήφθησαν οι δύο συνιδιοκτήτες της, 32 και 26 ετών, με την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Προηγήθηκε έφοδος στους χώρους της επιχείρησης από κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης, όπου εντοπίστηκαν 4.202 τεμάχια ενδυμάτων και σταμπών τα οποία έφεραν πλαστά σήματα που έμοιαζαν με αυτά επώνυμων εταιρειών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στις 48.000 ευρώ ανέρχεται η ζημιά που προκλήθηκε στις θιγόμενες εταιρείες

Κατά την ίδια έρευνα βρέθηκε μηχάνημα-πρέσα σε λειτουργία που χρησιμοποιείτο για την αποτύπωση των συγκεκριμένων σημάτων πάνω σε ενδύματα. Σύμφωνα με έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στις θιγόμενες εταιρείες προσεγγίζει τις 48.000 ευρώ.

Εκτός από τη δικογραφία (αυτόφωρης διαδικασίας) σε βάρος των δύο συλληφθέντων επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ τα απομιμητικά προϊόντα καταστράφηκαν.