«H νέα πρόκληση της Λιβύης δε θα επηρεάσει τη διαδικασία των ερευνών υδρογονανθράκων» δήλωσε ο Καθηγητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Αβραάμ Ζεληλίδης, μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή On Politics με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.
Όσον αφορά στον νέο χάρτη που κατέθεσε η Λιβύη στον ΟΗΕ με τις συντεταγμένες για εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας, ο κ. Ζεληλίδης ανέφερε πως δεν πιστεύει στο αφήγημα του τουρκολιβυκού μνημονίου.
Επιπλέον επεσήμανε πως «αν θέλουμε γεωπολιτική ηρεμία και ησυχία θα πρέπει να επιλέξουμε τη Chevron».
Τέλος, ο κ. Ζεληλίδης σημείωσε ότι η Chevron ζήτησε οικόπεδα στη Λιβύη γιατί προτίθεται μέσα στο νέο έτος να κάνει σεισμικές έρευνες και θέλει να μειώσει το κόστος και ταυτόχρονα να ορίσει την ΑΟΖ στη μέση μεταξύ Ελλάδας-Λιβύης και πρόσθεσε πως «νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό στην περιοχή που θα εξασφαλίσει την ΑΟΖ».