«Οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι καλύτερες από την Ευρωζώνη για το 2025, αλλά αυτό δείχνει και έναν δυνητικό κίνδυνο λόγω της αβεβαιότητας της κυβέρνησης Τραμπ στο διεθνές περιβάλλον», δήλωσε ο πρώην υπουργός, Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή Rush Hour με τη Νικόλ Λειβαδάρη για τα οικονομικά αποτελέσματα της Ελλάδας.
«Αυτό που λείπει από την οικονομική πολιτική της Ελλάδας είναι η κοινωνική διάσταση και ο κοινωνικός πυλώνας», επισήμανε, για να σχολιάσει ότι «οι κοινωνικοί δείκτες αποτυπώνουν μια επιδείνωση».
Όπως είπε, τα δύο βασικά προβλήματα είναι η ανυπαρξία πολιτικής στον πρωτογενή τομέα και μη ορθή αξιοποίηση των πόρων συνοχής.
Τέλος, δεν δίστασε να επισημάνει ότι «η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την κοινωνική και οικονομική ανοδική κινητικότητα».