Skip to main content

Ν. Βέττας: «Κάθε χρόνο τα τρόφιμα θα ακριβαίνουν λίγο πιο πάνω από τον πληθωρισμό»

«Αν και το ελληνικό τρόφιμο είναι αναγνωρίσιμο, οι εξαγωγές είναι δυσανάλογα μικρές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Τα τρόφιμα θα ακριβαίνουν λίγο πιο πάνω από τον πληθωρισμό κάθε χρόνο», δήλωσε ο Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ στην εκπομπή του καναλιού της Ναυτεμπορικής, In Business, με την Μαρία Σμιλίδου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «τα τρόφιμα έχουν βρεθεί στην καρδιά της συζήτησης για την ακρίβεια» λόγω και της εφοδιαστικής αλυσίδας και των ανερχόμενων οικονομιών των αναπτυσσόμενων κρατών.

Ο Νίκος Βέττας επισήμανε την τεχνολογία των τροφίμων ως σημαντικό παράγοντα για να αυξηθεί η παραγωγικότητα. «Αν έχεις γεωργία ακρίβειας, αν έχεις μεθόδους που το νερό δεν χάνεται, αν έχεις πιο προστατευμένο περιβάλλον, τότε μπορούμε να αυξήσουμε την αποδοτικότητα της γεωργίας», τόνισε.

Στο ζήτημα της πρωτογενούς παραγωγής, ο Νίκος Βέττας σχολίασε ότι « μπορεί να συνδυαστεί και να είναι η βάση της ανάπτυξης πολλών περιοχών» και να αναβαθιστεί η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος αν τα τρόφιμα είναι ελληνικά ή τοπικά.

Στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αν και το ελληνικό τρόφιμο είναι αναγνωρίσιμο, οι εξαγωγές είναι δυσανάλογα μικρές.