Skip to main content

Ο διεθνής Τύπος για τη συνέντευξη Ντε Γκίντος στη Ναυτεμπορική

(EPA/Martin Lamberts/ECB/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η συνέντευξη ήταν το πρώτο θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΤ - Τι γράφουν τα ξένα μέσα

Με εκτενή δημοσιεύματα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν τη συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική» του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις ντε Γκίντος. Μια συνέντευξη που ήταν το πρώτο θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΤ.

Λουίς ντε Γκίντος στην «Ν» : Η Ελλάδα στον σωστό δρόμο, με καλύτερες επιδόσεις από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης

Το πρακτορείο Bloomberg στέκεται στο θέμα της μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, «δείχνοντας» τον προσεχή Ιούνιο: «Τον Ιούνιο θα έχουμε και τις νέες μας προβλέψεις και θα είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε. Δεν εξαρτόμαστε από ημερομηνίες – εξαρτόμαστε από δεδομένα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα «Ναυτεμπορική», μεταδίδει το Bloomberg. Το αμερικανικό πρακτορείο εστιάζει μάλιστα την προσοχή του στη δήλωση ντε Γκίντος στη «Ναυτεμπορική», για τη σχέση ΕΚΤ και Fed: «Ενεργούμε ανεξάρτητα. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι, φυσικά, η κεντρική τράπεζα της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο και εξετάζουμε τι συμβαίνει στην οικονομία των ΗΠΑ. Αλλά εξαρτόμαστε από δεδομένα και όχι από τη Fed, όπως έχει υποδείξει στο παρελθόν η πρόεδρος Λαγκάρντ», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ στη «Ν», αναφέρει το Bloomberg.

Το πρακτορείο Reuters σε ανταπόκρισή του από την Φρανκφούρτη μεταδίδει: «Τον Ιούνιο θα έχουμε και τις νέες μας προβλέψεις και μετά θα είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε», δήλωσε ο Λούις ντε Γκίντος σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην ελληνική εφημερίδα «Ναυτεμπορική». «Αυτό σημαίνει ότι ο αντιπρόεδρος  της ΕΚΤ εντάσσεται στις τάξεις των εποπτών του ευρώ που τις τελευταίες εβδομάδες ανέφεραν τη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής στις 6 Ιουνίου ως πιθανή αφετηρία για την ανατροπή των επιτοκίων», αναφέρει το Reuter.

Η γερμανική Handelsblatt

Η γερμανική Handelsblatt σημειώνει ότι «ο Ισπανός αντιπρόεδρος Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα «Ναυτεμπορική», επισημαίνει κινδύνους στον πληθωρισμό παρά την πτωτική τάση. «Αλλά οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι υπάρχει μια ξεκάθαρη διαδικασία υποχώρησης του πληθωρισμού, είπε ο ντε Γκίντος στην Ναυτεμπορική».

To πρακτορείο Dow Jones μεταδίδει επίσης ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ερωτηθείς από την εφημερίδα «Ναυτεμπορική» αν βλέπει τον κίνδυνο να πέσει ο πληθωρισμός πολύ κάτω από το 2% το 2025 και το 2026, απάντησε: «Αν δείτε τις προβλέψεις μας, αυτό δεν ισχύει. Βλέπουμε ότι ο πληθωρισμός θα είναι περίπου 2% σε 12 έως 18 μήνες, αλλά δεν βλέπουμε κανέναν κίνδυνο να πέσει κάτω από αυτό». Αυτό που θέλει η ΕΚΤ είναι μια σταθερή, διαρκής μείωση του πληθωρισμού στο 2%», εκτίμησε ο ντε Γκίντος μιλώντας στην ελληνική εφημερίδα.

Μεγάλη έκταση στη συνέντευξη ντε Γκίντος  στη «Ναυτεμπορική» δίνουν επίσης τα γαλλικά, ιταλικά και φυσικά, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. «Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος, δήλωσε σε συνέντευξή του την Τρίτη  στην εφημερίδα Ναυτεμπορική ότι «ο πληθωρισμός στις υπηρεσίες είναι πιο επίμονος. Και γι’ αυτό πρέπει να περιμένουμε», μεταδίδει η ισπανική οικονομική ιστοσελίδα es. Investing. «Η εξέλιξη των μισθών είναι βασική. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες τον Ιούνιο», τόνισε ο ντε Γκίντος στην ελληνική εφημερίδα.