Skip to main content

Market pass: Νέος γύρος πληρωμών από σήμερα – Ποιους δικαιούχους αφορά

Οι πληρωμές αφορούν 645.000 δικαιούχους που είχαν επιλέξει να πιστωθούν την ενίσχυση μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας.

Αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 6 Ιουνίου ο νέος γύρος πληρωμών σε δικαιούχους του market pass καθώς το οικονομικό επιτελείο άναψε το πράσινο φως για την καταβολή της προτελευταίας δόσης ύψους 24 εκατ. ευρώ.

Οι πληρωμές αφορούν 645.000 δικαιούχους που είχαν επιλέξει να πιστωθούν την ενίσχυση μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας. Οι δικαιούχοι που είχαν επιλέξει την κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό  έχουν ήδη λάβει ολόκληρο το ποσό της επιδότησης.

Επιπλέον αναδρομικά θα λάβουν ποσά της ενίσχυσης οι δικαιούχοι που τους είχε αποσταλεί mail για να διορθώσουν το IBAN.

Σημειώνεται ότι το market pass εξαγγέλθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2022, ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου 2023 και με την ολοκλήρωση του ενισχύονται περίπου 2,9 εκατ. δικαιούχοι του προγράμματος με 500 εκατ. ευρώ (σε σύνολο εξαμήνου Φεβρουάριος – Ιούλιος 2023).

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του μέτρου του market pass για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εφόσον επανεκλεγεί η Ν.Δ. Όπως είχε δηλώσει είναι «δοκιμασμένο εργαλείο και εφόσον κρίνουμε ότι έχουμε πιεστικό πρόβλημα στις τιμές θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω επέκτασή του».

naftemporiki.gr