Skip to main content

Γ.Πιτσιλής: Το πρώτο τετράμηνο του 2023 ήταν το καλύτερο μέχρι τώρα στις επιστροφές φόρων

Νέο App από την ΑΑΔΕ για κινητά εντός του 2023

Το πρώτο τετράμηνο του 2023 ήταν το καλύτερο από το 2016 μέχρι σήμερα όσον αφορά στις επιστροφές φόρων, τόνισε από το βήμα εκδήλωσης στην Έκθεση BEYOND στη Θεσσαλονίκη ο διοικητής της ΑΑΔΕ, ενώ προανήγγειλε επίσης ένα νέο App για κινητά από την ΑΑΔΕ για τους πολίτες που θα τεθεί σε λειτουργία εντός του 2023.

Όσον αφορά τις επιστροφές φόρων, στο πρώτο τετράμηνο του 2023, όπως επισήμανε ο κ.Πιτσιλής, επεστράφησαν 2,1 εκατ. ευρώ έναντι έναντι 1,6 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο και πάνω από 980 εκατ. ευρώ το 2016 και χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως πολύ σημαντική για την αγορά και ως “ένα πολύ σημαντικό βήμα στη σχέση εμπιστοσύνης που θέλουμε να χτίζουμε καθημερινά με τους πολίτες”.

Νέο App για τους πολίτες

Τονίζοντας ότι η ΑΑΔΕ είναι πολύ χαρούμενη για πολλά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την ψηφιοποίηση των φορολογικών διαδικασιών, ο κ. Πιτσιλής πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που η Αρχή θέλει να κάνει. Στην κατεύθυνση αυτή γνωστοποίησε ότι η ΑΑΔΕ ετοιμάζει μια νέα εφαρμογή-ένα νέο App για τους πολίτες, μέσω του οποίου θα μπορούν να βλέπουν και να πληρώνουν τις οφειλές τους μέσω κάρτας από το κινητό, όπως επίσης κυρίως – όπως σημείωσε – και να λαμβάνουν τόσο γενικές όσο και προσωποποιημένες ενημερώσεις. Στόχος της ΑΑΔΕ, όπως διευκρίνισε, είναι να τεθεί σε λειτουργία η εν λόγω νέα εφαρμογή εντός του 2023.

Εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης για τις Πισίνες

Ερωτηθείς, επίσης, σχετικά με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που όπως έχει γίνει γνωστό έχει επίσης στα σκαριά η ΑΑΔΕ και το οποίο εντοπίζει τις πισίνες στον δορυφορικό χάρτη της χώρας, ώστε στη συνέχεια να διασταυρώνονται με το κτηματολόγιο οι ιδιοκτήτες των ακινήτων και να ελέγχεται εάν οι πισίνες έχουν δηλωθεί όπως προβλέπει ο νόμος, ο διοικητής της ΑΑΔΕ προανήγγειλε εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες, κάνοντας λόγο για “sanity check” που βρίσκεται σε εξέλιξη επί του παρόντος και αναφέροντας ότι εκτιμά πως τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, ώστε η ΑΑΔΕ να μπορέσει να “τρέξει” το εν λόγω εργαλείο πανελλαδικά.