Skip to main content

Market pass: Εκταμιεύονται τα πρώτα 180 εκατ. – 1,75 εκατ. προτίμησαν κατάθεση σε λογαριασμό

574.000 νοικοκυριά επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα

Αν και απομένουν δύο ακόμα εβδομάδες για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr, σήμερα ξεκινά η πίστωση των πρώτων 186,6 εκατ. ευρώ σε 2,3 εκατ. νοικοκυριά για το Market pass. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, όπως και με το fuel pass, οι περισσότεροι δικαιούχοι, συνολικά 1,75 εκατ., προτίμησαν την κατάθεση του ποσού που δικαιούνται (αν και μειωμένο κατά 20%) σε τραπεζικό λογαριασμό (σύνολο 143,5 εκατ. ευρώ). Αντίστοιχα 574.000 νοικοκυριά επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα, με το συνολικό ποσό που θα εκταμιευθεί να ανέρχεται σε 43,1 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα, με τη διαδικασία να είναι κατά 97% αυτοματοποιημένη, υπήρξαν και 83.000 πολίτες που επέλεξαν να επισκεφθούν τα ΚΕΠ.

Αν και η πίστωση των ποσών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ωστόσο δεν αποκλείεται να φανούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από Δευτέρα 6 Μαρτίου και μετά. Για όσους επέλεξαν την άυλη κάρτα ίσως να αργήσει λίγο παραπάνω καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις θα χρειαστεί πρώτα να εγκατασταθεί η σχετική εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο. Επίσης, όσοι δεν έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία στις τράπεζες, ή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Πολιτών, θα χρειαστεί να προβούν πρώτα σε ενέργειες, ή και σε σύντομες βιντεοκλήσεις με το χρηματοπιστωτικό  ίδρυμα το οποίο επέλεξαν.

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Όσον αφορά τα ποσά που θα πιστωθούν, αυτά διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό αφορά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο-Απρίλιο. Η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 3 Μαΐου.
  • Όσοι επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα θα λάβουν τις δόσεις δύο μηνών, Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Κατόπιν το ποσό θα εκταμιεύεται κάθε μήνα.
  • Για όσες αιτήσεις υποβληθούν μέχρι και τις 15 Μαρτίου, η αντίστοιχη πληρωμή θα γίνει γύρω στις 20 Μαρτίου.

Διορθώσεις

Κατ’ εξαίρεση όμως, αν η αίτηση έχει ήδη εγκριθεί, αλλά η πληρωμή απορριφθεί από την τράπεζα λόγω λάθος αριθμού ΙΒΑΝ ή άλλου προσωπικού στοιχείου, τότε οι δικαιούχοι θα λάβουν ειδοποίηση για να προβούν σε διορθώσεις, μέχρι και τις 2 Μαΐου. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί να διορθωθεί και να αλλάξει η επιλογή που έχει κάνει όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής.