Skip to main content

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικός έλεγχος σε επιχείρηση παιχνιδιών

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο έλεγχος αφορούσε τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές και διενεργήθηκε στο πλαίσιο εκκρεμούς αυτεπάγγελτης έρευνας στον κλάδο

Σε αιφνιδιαστικό επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο των παιχνιδιών, εξαιρουμένων εκείνων που συνδέονται με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων, προχώρησε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής ο έλεγχος αφορούσε τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο οριζόντιας σύμπραξης ή/και κάθετων συμπράξεων βάσει του άρθρου 1 ν. 3959/2011 και 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).  Ο έλεγχος διενεργήθηκε στο πλαίσιο εκκρεμούς αυτεπάγγελτης έρευνας στον κλάδο, για την οποία η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε διενεργήσει επιτόπιους ελέγχους το Νοέμβριο 2021.

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

naftemporiki.gr