Skip to main content

Ν. Χριστοδουλάκης στο Naftemporiki TV: Αν πληγούν ανεπανόρθωτα οι συνεπείς δανειολήπτες, θα καταρρεύσει το σύστημα

O πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα μοντέλο στήριξης των πιο ευάλωτων και ταυτόχρονα των πιο συνεπών νοικοκυριών

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και επιφυλακτικοί στις προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας και να μην καλλιεργούμε ούτε μεγάλες προσδοκίες, ούτε μεγάλη ανησυχία, καθώς συντρέχουν ειδικά αυτή την περίοδο παράγοντες που είναι απροσδιόριστοι, τόνισε ο καθηγητής Οικονομικών και πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστουδουλάκης, μιλώντας στο Naftemporiki TV.

Για την πολιτική των επιτοκίων ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι πρέπει να επανεξεταστεί, καθώς δεν πρέπει μόνο να αυξάνονται τα επιτόκια χορηγήσεων, αλλά θα πρέπει με ένα ισορροπημένο τρόπο να αυξηθούν και τα επιτόκια καταθέσεων.

Για το ζήτημα των δανείων ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα μοντέλο στήριξης των πιο ευάλωτων και ταυτόχρονα των πιο συνεπών νοικοκυριών και επισήμανε ότι το μοντέλο που υιοθέτησε η ισπανική κυβέρνηση ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική πραγματικότητα και μπορεί με τροποποιήσεις να εφαρμοστεί στην Ελλάδα.

Το κράτος και οι φορολογούμενοι στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα με πολύ μεγάλο κόστος το τραπεζικό σύστημα και κατά κάποιο τρόπο το τραπεζικό σύστημα οφείλει μια ανταπόδοση τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.