Skip to main content

Δυναμικός ο ερχομός του Νοεμβρίου στις αγορές

Σε υψηλά τριών μηνών επανήλθαν οι ασιατικές μετοχές κατά την πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, χάρη στην ευχάριστη έκπληξη από τα στοιχεία της μεταποίησης στην Κίνα, τα οποία και αντιστάσθμισαν την αναζωπύρωση των ανησυχιών για την πορεία των σινο-αμερικανικών διαπραγματεύσεων. Τη σκυτάλη της ανόδου αναμένεται να λάβουν σε λίγη ώρα οι ευρωπαϊκές μετοχές, όπως αποκαλύπτουν τα futures. 

Ο δείκτης της περιοχής Ασίας- Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,45% έχοντας ενδοσυνεδριακά σημειώσει άνοδο έως και 0,6%. Τον δρόμο της ανάκαμψης έδειξαν οι κινεζικές μετοχές με τον Σύνθετο Δείκτη στη Σανγκάη να ενισχύεται έως και 1,2% για να κλείσει στο +0,9%. Στο +0,65% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ κέρδη 0,77% είχε και ο Kospi στη Σεούλ. Κόντρα στο θετικό ρεύμα έμεινε μόνο ο Nikkei 225 στο Τόκιο, με πτώση 0,33%.  

Στη γηραιά ήπειρο, τα futures του Euro Stoxx 50 ενισχύονται 0,3%, του γερμανικού DAX είναι στο +0,35% και του βρετανικού FTSE 100 στο +0,19%. 

Όλα τα παραπάνω χάρη εν πολλοίς στην μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας, η οποία κόντρα στις Κασσάνδρες τον Οκτώβριο αναπτύχθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς εδώ και πάνω από δύο χρόνια, χάρη στην ανάκαμψη των παραγγελιών από το εξωτερικό. 

naftemporiki.gr