Skip to main content

Hilton: Επανέρχεται στα επίπεδα πριν τον κορωνοϊό η ζήτηση σε Κίνα και Ιαπωνία

Η ζήτηση στην αλυσίδα ξενοδοχείων Hilton σε Κίνα και Ιαπωνία επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, εξαιτίας της δυναμικής των εγχώριων αγορών τους, όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της αλυσίδας για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

«Στην Κίνα και την Ιαπωνία κινούμαστε κατά 80% με τις εγχώριες κρατήσεις», δήλωσε ο Άλαν Βατς στο Skift Forum Asia.

«Η ζήτηση στην Κίνα και την Ιαπωνία επανέρχεται στο φυσιολογικό. Προφανώς το ποσοστό αυτό θα εμφανισθεί και σε διεθνές επίπεδο από τις κρατήσεις από το εξωτερικό».

Όπως τόνισε τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο, ένα μέτρο για τις τιμές και την πληρότητα, αυξήθηκαν στην Κίνα κατά τη διάρκεια των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος και πως όλα τα ξενοδοχεία της εταιρείας στην Κίνα και την Ιαπωνία έχουν ανοίξει ξανά.

Τα έσοδα στα κινεζικά ξενοδοχεία θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019 κατά το επόμενο έτος, υποστήριξε ο Βατς, προσθέτοντας ότι η ανάκαμψη στα ξενοδοχεία που εστιάζουν στους επιχειρηματίες σε βασικές πόλεις, αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο.

Το μοτίβο της ανάκαμψης για την ταξιδιωτική ζήτηση σε όλη την Ασία είναι κάπως παρόμοιο, όπως ανέφερε.

«Καθοδηγείται πρώτα και κύρια από τις εσωτερικές μετακινήσεις και από την αγορά των εσωτερικών πτήσεων και τελικά θα ακολουθήσουν και οι κρατήσεις από το εξωτερικό», δήλωσε ο Watts.

Πηγή: Reuters