Skip to main content

Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές

Μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα δείχνουν να αναζητούν κατεύθυνση, αντιμετωπίζοντας πολλές δεικτοβαρείς μετοχές ξεχωριστά, ανάλογα με τις προοπτικές τους.

Ειδικότερα, στις 10:29, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,45% στις 6.387 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,12% στις 10.109 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,39% στις 4.683 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,07% στις 362,56 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Glencore βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο, καταγράφοντας κέρδη 0,7%, με την αγορά να αντιδρά θετικά στην ανακοίνωση ότι η εταιρεία θα προωθήσει την πώληση ενεργητικού στην Αυστραλία και την Χιλή, με στόχο να μειώσει τα επίπεδα χρέους της.

Ανοδικά κατά 1,3% κινείται η Fiat Chrysler, μετά την ανακοίνωση ότι θα ξεκινήσει διαδικασίες δημόσιας προσφοράς για τη Ferrari, στην οποία κατέχει το 90% των μετοχών της. Η δημόσια προσφορά εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στην τιμή των 48-52 δολαρίων.

Επίσης, η Stora Enso σημειώνει κέρδη 8%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα είναι υψηλότερα του αναμενομένου.

Στον αντίποδα, ο κλάδος της υγείας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη Stoxx 600. Ξεχωρίζει το -4,1% της Novozymes, η οποία, μάλιστα, υποβαθμίστηκε από την Goldman Sachs σε sell από buy προηγουμένως.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 0,2 δισ. ευρώ τον Αύγουστο έναντι ελλείμματος 0,4 δισ. ευρώ τον προηγούμενου μήνα.