Skip to main content

Χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, με τους επενδυτές να ζυγίζουν τις εξελίξεις από την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων ανά την Ευρώπη και τις διακοπές στις δοκιμές των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Στο επίκεντρο όλων αυτών ξεπροβάλει και η αβεβαιότητα, αναφορικά με τη συμφωνία Ε.Ε-Βρετανίας για το Brexit.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται οριακά υπό του μηδενός, με τον κλάδο ενέργειας να ασκεί πιέσεις σε αυτό το στάδιο, καθώς οι τιμές του πετρελαίου και σήμερα υποχωρούν.

Ο κλάδος της υγείας επίσης οπισθοχωρεί, μετά τη διακοπή στις δοκιμές για το εμβόλιο της Johnson&Johnson και του φαρμάκου της Eli Lilly, και τα 2 υποψήφια για τη θεραπεία του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τη συμφωνία του Brexit, καθώς έως αύριο έχει ορισθεί η προθεσμία για την ολοκλήρωση των συνομιλιών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτιμούσε να έχει μια συμφωνία, αλλά είναι έτοιμη για την περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, όπως δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς.

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου σημειώνει κέρδη 0,30%, μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επέβαλε νέους περιορισμούς σε συγκεντρώσεις, στα εστιατόρια, στις αθλητικές και τις σχολικές δραστηριότητες, ενώ με οριακές απώλειες κινείται το Παρίσι.

naftemproriki.gr