Skip to main content

Ο γ.γ. Ηλ. Ξανθάκος στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ ως εκπρόσωπος του Υπ. Οικονομίας

Ο γενικός γραμματέας Ηλίας Ξανθάκος θα εκπροσωπήσει το υπουργείο Οικονομίας στις «Ετήσιες Συνόδους του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας (IBRD, IFC, IDA, MIGA και ICSID) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το 2016», που πραγματοποιούνται στην Ουάσινγκτον στις 7 και 8 Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η ολομέλεια των ετήσιων συνόδων του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η 94η Συνάντηση της Επιτροπής Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας (Μικτή Υπουργική Επιτροπή των Συμβουλίων Διοικητών της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επί των Μεταβιβάσεων Πόρων προς τις Αναπτυσσόμενες Χώρες).

Την Κυριακή, ο κ. Ξανθάκος θα συναντηθεί με τον Πατρίτσιο Παγκάνο, εκτελεστικό διευθυντή του WBG, για την ομάδα χωρών στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα.

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους της IBRD και του IFC για την Ευρώπη: Αρούπ Μπανέρτζι, Διευθυντή της IBRD για την Ευρώπη, Στέφανι Μίλερ, διευθύντρια του IFC για την Ευρώπη, Ντιρκ Ράινερμαν, υπεύθυνο προγραμμάτων για τη Νότια Ευρώπη και Αντρέα Ένγκελ, υψηλή αξιωματούχο του IFC για την Ελλάδα και την Ευρώπη.