Skip to main content

Η Alibaba θα απολύσει τον διευθυντή που κατηγορείται για βιασμό

Η κινεζική Alibaba θα απολύσει έναν διευθυντή που κατηγορείται για βιασμό, σύμφωνα με το BBC. Η Alibaba συνεργάζεται με την αστυνομία αφού μια γυναίκα εργαζόμενη είπε ότι ο διευθυντής της τη βίασε σε δωμάτιο ξενοδοχείου ενώ ήταν αναίσθητη μετά από μια «μεθυσμένη νύχτα».

Οι ισχυρισμοί της κοινοποιήθηκαν ευρέως στα κινεζικά κοινωνικά μέσα.

Ο κ. Ζανγκ είπε ότι ο διευθυντής που κατηγορείται για βιασμό είχε παραδεχτεί τις πράξεις ενώ η γυναίκα ήταν «μεθυσμένη».

Σε επιστολή του ο κ. Ζανγκ συνέχισε λέγοντας: «Θα απολυθεί και δεν θα ξαναπροσληφθεί. Το αν έχει διαπράξει βιασμό ή απρέπεια που παραβιάζει το νόμο θα καθοριστεί από τις αρχές επιβολής του νόμου».

Το υπόμνημα τόνισε επίσης ότι η Alibaba θα αναλάβει την ευθύνη για την ευημερία της γυναίκας, λέγοντας: «Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τη φροντίσουμε».

Την Κυριακή, η αστυνομία στην ανατολική πόλη Τζινάν, όπου συνέβη το περιστατικό, δήλωσε ότι ερευνά τους ισχυρισμούς.

Η καταγγελία της γυναίκας για το περιστατικό, ο οποίος δημοσιεύτηκε σε έντεκα σελίδων έγγραφο, προκάλεσε θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην πλατφόρμα της Κίνας, Weibo, που μοιάζει με το Twitter.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο διευθυντής της την ανάγκασε να ταξιδέψει στην πόλη Τζινάν, η οποία απέχει περίπου 900 χιλιόμετρα (560 μίλια) από τα κεντρικά γραφεία της Alibaba στο Χανγκζού, για συνάντηση με έναν πελάτη.

Κατηγόρησε τους ανωτέρους της ότι της έδωσαν εντολή να πιει αλκοόλ με συναδέλφους κατά τη διάρκεια του δείπνου.

Είπε ότι το βράδυ της 27ης Ιουλίου ο πελάτης τη φίλησε. Στη συνέχεια θυμάται ότι ξύπνησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της την επόμενη μέρα χωρίς τα ρούχα της και χωρίς ανάμνηση από το προηγούμενο βράδυ.

Η γυναίκα είπε ότι έλαβε πλάνα από κάμερα παρακολούθησης που έδειχνε ότι ο διευθυντής της είχε πάει στο δωμάτιό της τέσσερις φορές το βράδυ.

Η Alibaba δήλωσε ότι «είναι έντονα αντίθετη με την κουλτούρα καταναγκαστικής κατανάλωσης αλκοόλ» στο υπόμνημά της προς τους υπαλλήλους.

Αφού επέστρεψε στο Χανγκζού, η γυναίκα είπε ότι το περιστατικό καταγγέλθηκε στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Alibaba (HR) και στην ανώτερη διοίκηση και ότι είχε ζητήσει να απολυθεί το αφεντικό της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το BBC