Skip to main content

Ε.Ε: Συμφωνία των 28 για χαμηλό ή και μηδενικό ΦΠΑ σε ψηφιακές εκδόσεις

Σε συμφωνιά για τη δυνατότητα επιβολής πολύ χαμηλών ή ακόμη και μηδενικών συντελεστών ΦΠΑ στις ψηφιακές εκδόσεις κατέληξαν σήμερα οι 28 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). 

 Χρειάστηκε να παρέλθουν σχεδόν δύο χρόνια για να συμφωνήσουν οι 28 στην πρόταση οδηγίας, που παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 2016 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την οποία στήριξαν Γερμανία και Γαλλία. Στόχος είναι να εναρμονιστούν οι κανόνες αναφορικά με τον ΦΠΑ για τις ψηφιακές εκδόσεις (ηλεκτρονικά βιβλία και διαδικτυακές εκδόσεις εφημερίδων ) με εκείνους των έντυπων αντιστοίχων τους, σε μια εποχή που η ηλεκτρονική ανάγνωση κερδίζει έδαφος. 

Ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία, «Είναι μια αληθινή πρόοδος (…) οφείλουμε να ζουμε στην εποχή μας και να ξέρουμε πως ένα βιβλίο είναι βιβλίο όπου κι αν έχει γραφεί» δήλωσε. 

«Η διάταξη που υιοθετείτε σήμερα θα αποτελέσει ένα αληθινό στήριγμα για τη δημιουργία, την ελευθερία του Τύπου, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και συνεπώς είναι μια πολύ σημαντική στιγμή» συμπλήρωσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP