Skip to main content

ΑΧΙΑ Ventures Group: Νέος επικεφαλής Επενδυτικής Τραπεζικής στην ιβηρική χερσόνησο

Νέος επικεφαλής Επενδυτικής Τραπεζικής και Managing Director στην AXIA Ventures Group, αρμόδιος για τον τμήμα της ιβηρικής χερσονήσου, αναλαμβάνει ο Francisco Sottomayor.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για έναν καταξιωμένο επαγγελματία, με 17 χρόνια εμπειρίας στην Επενδυτική Τραπεζική με εξειδίκευση σε χρηματοοικονομικές λύσεις συμπεριλαμβανομένων M&A, restructuring, asset management, equity και debt capital markets.

Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της AXIA, ο κ. Sottomayor εργάστηκε στην Credit Suisse για 16 χρόνια ως Senior Managing Director και Head of Securities για Equity και Fixed Income καλύπτοντας την Ιβηρική, ενώ διαχειριζόταν ομάδες της Credit Suisse στο Λονδίνο και στην Μαδρίτη.

Έχοντας εδραιωμένες διασυνδέσεις με σημαντικούς φορείς αποφάσεων σε μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες και την επενδυτική κοινότητα, ο κ. Sottomayor θα αποτελέσει καταλύτη του γραφείου της AXIA στη Λισαβόνα, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το Μάιο του 2015, γεφυρώνοντας διεθνές κεφάλαια με εγχώριες ευκαιρίες στην Ιβηρική χερσόνησο. Από νωρίς στην καριέρα του, ο κ. Sottomayor ανέπτυξε εξειδίκευση στον τομέα του Financial Institutions Group (“FIG”), μέσω του οποίου δημιούργησε ένα ισχυρό δίκτυο, ιδιαίτερα στη Νότια Ευρώπη.

Κατά τα τελευταία χρόνια, ο κ. Sottomayor συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό επιχειρηματικών συμφωνιών, όπως ιδιωτικοποιήσεων με τη συμμετοχή της Πορτογαλικής κυβέρνησης και Κινέζων επενδυτών, εταιρικών IPOs, αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου για αριθμό τραπεζών και εταιρειών τηλεπικοινωνιών της Ιβηρίας και της Βραζιλίας, διασυνοριακών M&A deals, συναλλαγών με Ισπανικές ασφαλιστικές εταιρείες σχετικά με Asset-Liability Management καθώς και σε χρηματοδοτήσεις περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου τομέα και έργα υποδομών.

Ο Αντώνιος Αχιλλεούδης, Group Managing Director της AXIA, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την ένταξη του Francisco στον όμιλό μας και την καθοδήγηση που θα προσφέρει στην ομάδα Επενδυτικής Τραπεζικής μας στην Ιβηρία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εκτός του σημαντικού ρόλου που έχει διαδραματίσει σε σημαντικές συμφωνίες Επενδυτικής Τραπεζικής στην περιοχή, ο Francisco έχει άριστη γνώση που εξαπλώνεται σε διαφορετικούς τομείς, εταιρείες και επιχειρηματικά μοντέλα. Η σημαντική εμπειρία του θα ενισχύσει την τρέχουσα στρατηγική μας και θα βοηθήσει την ομάδα Ιβηρίας να εξελιχθεί ταχέως και να εδραιώσει την AXIA ως την καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα της περιοχής. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην κοινή μας διαδρομή».