Skip to main content

Thomas Cook: Ανησυχία και στάση αναμονής σε Πάφο

Ανησυχία και στάση αναμονής για το νέο λουκέτο στις διεθνείς αερομεταφορές υπάρχει από το πρωί στην τουριστική βιομηχανία της Πάφου. Η κατάρρευση του εκ των γιγάντων του κλάδου, Thomas Cook, είναι ευνόητο ότι θα έχει συνέπειες και στη διακίνηση επισκεπτών προς την Πάφο, αν και σε πρώτη ανάγνωση σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες ειδικά η Πάφος δεν εξαρτάτο σε τόσο μεγάλο βαθμό από την Thomas Cook όσο από την TUI.

Εντούτοις, αναφέρουν οι ίδιες πηγές που επικαλείται ο «Φιλελεύθερος» Κύπρου, το μέγεθος του οργανισμού είναι τέτοιο, που ούτως ή άλλως και η Πάφος θα δεχθεί σημαντικό πλήγμα. Ιδιαίτερα, κάποιες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που ήταν συμβεβλημένες με την Thomas Cook για την κατ’ αποκλειστικότητα χρήση τους για τα τουριστικά πακέτα από τη Βρετανία, ουσιαστικά χάνουν πλέον όλη την υπόλοιπη θερινή και την χειμερινή σεζόν.

Η Thomas Cook πραγματοποιούσε ολόχρονα πτήσεις από και προς την Πάφο, αποκλειστικά από το βρετανικό της σκέλος και όχι από το κομμάτι του ομίλου που κάλυπτε τη Σκανδιναβία, τη Γερμανία και τη βόρεια Ευρώπη. Το μέλος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Μάριος Βασιλείου, δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» ότι οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές, αν και όπως παρατήρησε η Πάφος εξαρτάται περισσότερο από τον έτερο μεγάλο τουριστικό όμιλο της Βρετανίας, την TUI, παρά από την Thomas Cook.

«Η κατάρρευση της τελευταίας», σημείωσε, « θα είναι ολέθρια πρωτίστως για την Τουρκία, παρά για την Κύπρο, αφού εκεί η δραστηριοποίηση της πτωχεύσασας εταιρείας ήταν τεράστιων μεγεθών».