Skip to main content

Tραμπ: Η εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα έρθει…

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είναι πεπεισμένος ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα έρθει. Το πότε όμως, δεν μπορεί να το πει. «Θα μπορούσε να είναι πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020 ή και μετά» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων. 

Έχοντας επιβιβαστεί στο Air Force One για να ταξιδέψει από το Νέο Μεξικό στην Καλιφόρνια ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους, που τον συνόδευαν, ότι η Κίνα πιστεύει ότι θα ανανεώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο, αλλά θα προτιμούσε να έχει απέναντί της κάποιον άλλο να αντιμετωπίσει. 

«Νομίζω πως θα έχουμε συμφωνία, ίσως πριν από τις εκλογές ή και μία ημέρα μετά τις εκλογές. Και εάν είναι μετά τις εκλογές, θα είναι μία συμφωνία που δεν έχετε ξαναδεί. Θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία όλων των εποχών» τόνισε. «Πιστεύουν ότι θα κερδίσω. Η Κίνα πιστεύει ότι θα κερδίσω πολύ εύκολα και ανησυχεί γιατί τους είπα: Εάν έρθει μετά τις εκλογές, θα είναι πολύ χειρότερη για εσάς από ό,τι τώρα» συνέχισε, για να καταλήξει: «Θα ήθελαν να δουν κάποιον άλλο να κερδίζει; Οπωσδήποτε».

naftemporiki.gr