Skip to main content

Η Κίνα απειλεί με αντίποινα εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν νέους δασμούς

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Προειδοποιήσεις για αντίποινα από την πλευρά της κινεζικής κυβέρνησης εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέους δασμούς έστειλε τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Οποιεσδήποτε συζητήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες θα πρέπει να γίνονται επί ίσοις όροις δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκενγκ Σουάνγκ στον απόηχο της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ περί νέων δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα.

Η σινοαμερικανική σύγκρουση έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς από τις αρχές Ιουλίου, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν επιβάλει αμοιβαία δασμούς σε προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 100 δισ. δολαρίων. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει απειλήσει με τρίτο γύρο δασμών σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 267 δισ. δολαρίων, γεγονός που σημαίνει ότι θα επιβάλει δασμούς σε όλες σχεδόν τις κινεζικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.