Skip to main content

BAT: Καταργεί 2.300 θέσεις εργασίας

Στην συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού της κατά 4% προχωρά η British American Tobacco, η οποία και επιχειρεί σε ένα μοντέλο, που θα περιορίσει την εξάρτησή της από τα παραδοσιακά τσιγάρα. 

Η απόφαση μεταφράζεται στην κατάργηση 2.300 θέσεων εργασίας, στις οποίες περιλαμβάνεται και το 1/5 των θέσεων senior manager. Έρχεται δε μία ημέρα αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρουν από τα ρόφια όλα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση.

Η BAT διαθέτει το ηλεκτρονικό τσιγάρο Vuse στις ΗΠΑ, ένα προϊόν που απέκτησε με την εξαγορά της αμερικανικής ανταγωνίστριας Reynolds American έναντι 49 δισ. δολαρίων το 2017. Παράλληλα διαθέτει το Vype σε πολλές ευρωπαϊκές ευρωπαϊκές αγορές. Και τα δύο προϊόντα βγαίνουν και σε εκδοχή με γεύση.  

Οι ανησυχίες έχουν ενταθεί για την ασφάλεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου, καθώς οι υπηρεσίες υγείας στις ΗΠΑ έχουν καταγράψει 450 κρούσματα ασθενειών του πνεύμονα και έξι θανάτους που συνδέονται με το άτμισμα.

Η έρευνα που διεξάγεται από κοινού από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχει συνδέσει την ασθένεια με κάποιο συγκεκριμένο προϊόν που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Ορισμένοι από τους ασθενείς είχαν χρησιμοποιήσει προϊόντα κάνναβης που περιέχουν ένα έλαιο που παράγεται από τη βιταμίνη Ε και μπορεί να είναι επικίνδυνο αν εισπνευστεί. Η βιομηχανία του ατμίσματος κατηγορεί ως υπεύθυνα τα προϊόντα που πωλούνται παράνομα στη μαύρη αγορά.

naftemporiki.gr