Skip to main content

ΔΕΘ: Νέο άνοιγμα προς ανατολάς με τη δυναμική συμμετοχή της Ινδίας

Ιδιαίτερα δυναμική αναμένεται να είναι η συμμετοχή της Ινδίας, ως τιμώμενης χώρας, στην 84η Διεθνή ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2019, όπως έγινε σαφές κατά τη συνάντηση της Ινδής πρέσβειρας Σάμα Τζέιν με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE.

Η επιλογή της Ινδίας ως τιμώμενης χώρας εντάσσεται στο πλαίσιο για ένα νέο άνοιγμα προς Ανατολάς, το οποίο επιδιώκεται και μέσω της προετοιμασίας της ΔΕΘ-Helexpo για την υπογραφή συμφωνιών με μεγάλους ινδικούς εκθεσιακούς οργανισμούς. Φέτος η Ινδία συμμετέχει στη ΔΕΘ με 35 επιχειρήσεις και η συμμετοχή της είναι μία από τις μεγαλύτερες κρατικές.

Την πρέσβειρα υποδέχθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης. Στο πλαίσιο της συνάντησης τονίστηκε ο αντίκτυπος που θα έχει στη σύσφιξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται για περαιτέρω συνεργασίες ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων.

Υπογραμμίσθηκαν δε οι ιστορικές και πολιτισμικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ από την πλευρά της Ινδίας επισημάνθηκε η ευκαιρία που δίνεται μέσω της 84ης ΔΕΘ για την παρουσίαση των προοπτικών της ινδικής οικονομίας.