Skip to main content

«Πάρτι» στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Ύστερα από «αιμορραγία» πολλών εβδομάδων, οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ κάνουν σήμερα πάρτι. Η είδηση ότι η πρωθυπουργός, Κάρι Λαμ, θα ανακοινώσει εντός της ημέρας την επίσημη απόσυρση του νομοσχεδίου έκδοσης υπόπτων στο Πεκίνου, πυροδότησε ράλι των μετοχών. 

Πρόκειται για το νομοσχέδιο που πυροδότησε τους φόβους ότι το Πεκίνο επιχειρεί να περιορίσει την πολιτική αυτονομία, που απολαμβάνει η πόλη και πυροδότησε τις μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες στη συνέχεια έλαβαν πολύ ευρύτερες διαστάσεις. Ο Hang Seng έκανε άλμα 3,4%, με τις μετοχές του κλάδου μεταφορών, που είχαν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα όσο διαρκούσαν οι διαδηλώσεις, να δείχνουν το δρόμο της ανάκαμψης. 

Η εταιρεία σιδηροδρόμων MTR είδε τη μετοχή της να ενισχύεται 5,73%, ενώ η αεροπορική Cathay Pacific απογειώθηκε 7,21%. 

Το κλίμα στιες υπόλοιπες αγορές της Ασίας- Ειρηνικού είναι σαφώς πιο συγκρατημένο. Στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης ο Σύνθετος Δείκτης είχε κέρδη 0,66%. Στο Τόκιο Nikkei 225 ενισχύθηκε μόλις 0,12% και ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε στο +0,26%. 

Στο Χρηματιστήριο της Βομβάης ο BSE Sensex παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος και στο Σίτνεϊ ο S&P/ASX 200 τερμάτισε με πτώση 0,3%.

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia ενισχύθηκε 1,31%.

naftemporiki.gr