Skip to main content

Μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στην πρώτη μείωση των επιτοκίων, μετά από 20 μήνες, προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας, εν μέσω των σημαντικών εισροών στην κορώνα.

Συγκεκριμένα, η ισλανδική κεντρική τράπεζα μείωσε κατά 50 μονάδες βάσης, στο 5,25% το επιτόκιο καταθέσεων, καθώς ο πληθωρισμός του Ιουλίου υποχώρησε στο 1,1% – το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2015.

Η ισχυροποίηση της κορώνας έχει σημάνει συναγερμό στις νομισματικές αρχές της Ισλανδίας, καθώς εκφράζονται φόβοι για την πορεία του πληθωρισμού.

Άλλωστε, το ισλανδικό νόμισμα καταγράφει κέρδη της τάξης του 7% έναντι του ευρώ, από την αρχή του έτους, οδηγώντας τον πληθωρισμό κάτω του στόχου του 2,5%.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.