Skip to main content

Der Spiegel: Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ύφεση

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα εισέλθει σε ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, ανέφερε σήμερα το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα υπάρξει ελαφρά συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, όπως είχε γίνει και κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κατά 0,1%, λόγω της μείωσης των εξαγωγών.

Το εν λόγω δημοσίευμα επικαλείται ένα εσωτερικό έγγραφο της καγκελαρίας, το οποίο αναφέρεται στην πορεία της γερμανικής οικονομίας τους επόμενους μήνες.

Πάντως, το Βερολίνο δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει σοβαρή οικονομική κρίση, εφόσον δεν κλιμακωθούν οι εμπορικές εντάσεις και η Βρετανία δεν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.«Κατά συνέπεια, δεν βλέπουμε να υπάρχει λόγος για βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη σταθεροποίηση της οικονομίας», αναφέρει το έγγραφο αυτό.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα ενώ, νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι η Γερμανία δεν είναι σε ύφεση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters