Skip to main content

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές μετοχές, στα ύψη το δολάριο

Μετά το χθεσινό ράλι, επικράτησε σήμερα ηρεμία στις κινεζικές αγορές, με τους δείκτες να παραμένουν πάντως σε θετικό έδαφος. Ελαφρά άνοδο εξασφάλισαν οι δείκτες στα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας, ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο συνέχισε απρόσκοπτα την άνοδό του. 

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, όπως και ο Σύνθετος Δείκτης στη Σανγκάη έκλεισαν εν πολλοίς αμετάβλητοι σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση. Στο Τόκιο o Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,45% και στο Σίντνεϊ ο βασικός δείκτης είχε άνοδο περίπου 1%. Υπό ελαφρά πίεση βρέθηκαν οι ινδικές μετοχές με τον BSE Sensex στο -0,2%. Ο δείκτης MSCI για την περιοχή Ασίας- Ειρηνικού κατέγραψε άνοδο 0,3%. 

Οι αγορές περιμένουν τώρα την αυριανή δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση κατά την οποία η Federal Reserve αποφάσισε μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης. Με τον Τραμπ να ζητεί περαιτέρω μείωση κατά 1 ποσοστιαία μονάδα (100 μονάδες βάσης), όλοι θα αναζητήσουν στα πρακτικά νύξεις για τα επόμενα βήματα της κεντρικής τράπεζας. 

Μέχρι στιγμής οι επενδυτές πιστεύουν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν θα κινηθεί εξίσου αποφασιστικά με άλλες νομισματικές αρχές στην κατεύθυνση της χαλάρωσης- μία πεποίθηση που οδηγεί το δολάριο σε ανατίμηση. Σήμερα το αμερικανικό νόμισμα κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2019. 

Το κινεζικό νόμισμα υποχωρεί 0,2% στα 7,0661 γιουάν ανά δολάριο, ενώ οριακή πτώση καταγράφει και το γιεν στα 106,57 ανά δολάριο. To ευρώ είναι προς το παρόν σταθερό στα 1,1083 δολάρια. 

naftemporiki.gr