Το κεφαλαιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, επιβεβαίωσε η UniCredit, η οποία ανακοίνωσε τη μη τήρηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου.
Σε ειδικό έγγραφο της, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία, γνωστοποίησε πως η μείωση των κεφαλαιακών επιπέδων οφείλεται σε πρόσθετες χρεώσεις, ύψους 12,2 δισ. ευρώ, για την κάλυψη των προβληματικών δανείων.
Στο πλαίσιο αυτό, η UniCredit το προσεχές διάστημα, αναμένεται να εκκινήσει τη διαδικασία άντλησης νέων κεφαλαίων, ύψους 13 δισ. ευρώ, μέσω της έκδοσης νέων μετοχών.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












