Skip to main content

Νευρικότητα στις αγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ, Κίνα και Τουρκία

Με την όρεξη για ρίσκο να έχει περιοριστεί και τις εξελίξεις- σε κάθε είδους πεδίο αντιπαράθεσης- να τρέχουν, οι χρηματιστηριακοί δείκτες αναζητούν νευρικοί κατεύθυνση σήμερα στις αγορές της Ασίας. 

Μετά και τη νέα χθεσινοβραδινή πτώση στη Wall Street, το ηθικό δεν ήταν ακμαίο. Ωστόσο δύο ειδήσεις φαίνεται να προσφέρουν έως έναν βαθμό στήριγμα στο επενδυτικό ηθικό και τις μετοχές. Η πρώτη είναι ότι ΗΠΑ- Κίνα επιστρέφουν στο τραπέζι του διαλόγου, έστω και σε επίπεδο χαμηλόβαθμων αξιωματούχων, με στόχο την αποκλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης.

Η δεύτερη είναι ότι η Τουρκία έλαβε χείρα βοηθείας από το Κατάρ, ενώ θα μπορούσε να επιδιώξει μία εξομάλυνση των σχέσεων και με την Ευρώπη.

Υπό τις συνθήκες αυτές οι δείκτες στα μεγάλα ασιατικά χρηματιστήρια αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη. Ο Nikkei 225 στο Τόκιο έχει αλλάξει αρκτές φορές πρόσημο ενδοσυνεδριακά και στις 9:04 ώρα Ελλάδος παρουσιάζει ανεπαίσθητη πτώση (0,03%) στις 22.198 μονάδες. 

Πτώση μόλις 0,1% και για τον Σύνθετο Δείκτη στη Σαγκάη, που παλεύει εδώ και ώρα να ανέβει σε θετικό έδαφος. Ελαφρώς πιο ισχυρές οι πιέσεις για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, που είναι στο -0,5%. 

Στην αγορά συναλλάγματος το ιαπωνικό ενισχύεται 0,1% στα 110,85 γιεν ανά δολάριο. Άνοδο 0,4% και για το ευρώ, στα 1,1399 δολάρια. 

naftemporiki.gr