Skip to main content

Π. Λαφαζάνης: Αλλάζει η ενεργειακή πολιτική

Στη νέα ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων στο υπουργείο.

«Οι διεθνείς ενεργειακές μας σχέσεις θα γίνουν πολυεπίπεδες και πολυδιάστατες με τέσσερις ορίζοντες, χωρίς να είμαστε δορυφόροι κανενός. Η Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα θα κινείται αποκλειστικά με βάση το εθνικό συμφέρον», τόνισε.

Ως ένα από τα πρώτα μέτρα ανέφερε ότι θα δοθεί τέλος στη διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η οποία θα ανασυγκροτηθεί ως δημόσια επιχείρηση. Ο στόχος είναι να της δοθεί καινούργια πνοή και θα επανεξεταστούν, σημείωσε με έμφαση, όλες οι σχέσεις της ώστε να απαλλαγεί από αυτές με ληστρικά συμφέροντα.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι θα δοθεί τέλος και στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ καθώς και ότι θα εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης όσον αφορά την παροχή δωρεάν ρεύματος στις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη.

Επίσης σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα στηρίξει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κυρίως τους μικρούς παραγωγούς ώστε να επιβιώσουν.

Προηγουμένως, ο απερχόμενος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του στο υπουργείο, τον οποίο μάλιστα παρέδωσε και γραπτώς στη νια ηγεσία του υπουργείου.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ