Skip to main content

Μνημόνια Συνεργασίας Χρηματιστηρίων και Κεντρικών Αποθετηρίων Αθήνας και Τεχεράνης

Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων, με το Χρηματιστήριο και το Κεντρικό Αποθετήριο της Τεχεράνης, υπεγράφησαν κατά την επίσημη επίσκεψη στις 11 και 12 Ιουλίου στελεχών του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην Τεχεράνη.

Τα Μνημόνια Συνεργασίας υπογράφηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτη Λαζαρίδη, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Χρηματιστηρίου της Τεχεράνης, Χασάν Γκαλιμπάφ Ασλ, και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αποθετηρίου του Ιράν, Μοχαμαντρέζα Μοχσενί.

Παράλληλα, η ελληνική αποστολή συμμετείχε στην 9η Διεθνή Έκθεση Χρηματιστηριακών Συναλλαγών, Τραπεζικής και Ασφάλισης, FINEX 2016. Η Έκθεση βρίσκεται σε εξέλιξη από 10 έως 13 Ιουλίου στην Τεχεράνη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης καθώς και ο Β’ αντιπρόεδρος της Επιτροπής ΚεφαλαιαγοράςΞενοφών Αυλωνίτης συμμετείχαν ως ομιλητές στο  Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης με θέμα: «Η κεφαλαιαγορά του Ιράν: αποτελεσματικά χρηματοοικονομικά εργαλεία και υψηλής απόδοσης αγορές».

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου της FINEX 2016 συμμετείχαν επίσης η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της Eurobank Αsset Management ΑΕΔΑΚ Ελένη Κορίτσα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) Σπύρος Κυρίτσης, καθώς και ο αναπληρωτής επιτελικός διευθυντής Λειτουργιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών Νίκος Πορφύρης.