Skip to main content

Γ. Χουλιαράκης: Καλοδεχούμενη η μείωση των δημοσιονομικών στόχων

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Οι χαμηλότεροι στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα χρειάζονται και μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους. Αυτά τα δύο πηγαίνουν μαζί», επεσήμανε ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος σε κάθε περίπτωση χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την όποια μείωση των δημοσιονομικών στόχων.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη μειώσει τους στόχους στα πρωτογενή πλεονάσματα, που αρχικά ήταν 4,5% του ΑΕΠ. Στη συνέχεια τους υπερβήκαμε, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η δημοσιονομική πολιτική είναι μεν πολύ σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα. «Όταν για παράδειγμα μειώνεις κατά 1% του ΑΕΠ τον δημοσιονομικό στόχο, περιμένεις πράγματι να έχεις πρόσθετη ανάπτυξη αλλά για τα επόμενα 4-6 τρίμηνα, όχι για περισσότερο. Για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη χρειάζεσαι καλό δημογραφικό, καινοτομία, μεταρρυθμίσεις, κράτος, δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Χουλιαράκης.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.