Skip to main content

Φάιλμπριφ (EWG): Πιθανώς σε δεύτερο χρόνο χαμηλότερα πλεονάσματα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα συνδέονται με την ελάφρυνση του χρέους και για να τους μειώσει κανείς θα πρέπει προηγουμένως να πετύχει υψηλότερη ανάπτυξη. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup Χανς Φάιλμπριφ.

Μιλώντας στην 23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την Ελληνική Κυβέρνηση, στο Λαγονήσι, ο Ολλανδός αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν είναι τώρα η ώρα να συζητεί η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων.

Ωστόσο, δεν την απέκλεισε στο προσεχές μέλλον. «Θα συμβούλευα την ελληνική κυβέρνηση: Εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις, κάντε αυτά που πρέπει, και η μείωση των στόχων μπορεί να ακολουθήσει. Για την ώρα, δεν βλέπω τον χώρο ώστε να αλλάξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φάιλμπριφ πρόσθεσε ότι οι υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι «δεν είναι τιμωρία για την Ελλάδα». Αντιθέτως, «στοχεύουν να καταστήσουν βιώσιμο το χρέος της, είναι για το καλό της».

naftemporiki.gr

  

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.