Skip to main content

Θεσμοί: Ο διάλογος συνεχίζεται, στις 27/2 η έκθεση

Ιδιαίτερη προσοχή στην αξιολόγηση της εφαρμογής των 16 ειδικών δεσμεύσεων για το τέλος του 2018 που επισυνάπτονται στη δήλωση του Eurogroup του Ιουνίου 2018, καθώς και της γενικής δέσμευσης για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί δόθηκε από τους εκπροσώπους των θεσμών κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα.  

Η δεύτερη μεταμνημονιακή αποστολή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επικεντρώθηκε επίσης σε μέτρα για την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της στρατηγικής για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών και και της αναθεώρησης του νόμου περί προστασίας της πρώτης κατοικίας (νόμος Κατσέλη).

«Ο στενός διάλογος για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί» επισημαίνεται. Υπενθυμίζεται δε ότι η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, η οποία αντικατοπτρίζει τα λεπτομερή πορίσματα και τις συστάσεις της παρούσας αποστολής, θα δημοσιευθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2019.

Η παρούσα έκθεση θα χρησιμεύσει ως βάση για να συμφωνήσει το Eurogroup σχετικά με την εκταμίευση των κερδών από ελληνικά ομόλογα, που έχουν στην κατοχή τους ΕΚΤ και εθνικές κεντρικές τράπεζες, και την ακύρωση του περιθωρίου κέρδους σε ορισμένα δάνεια τουEFSF.

Nωρίτερα κυβερνητικός αξιωματούχος εξέφραζε αισιοδοξία για την εκταμίευση των κερδών από τα ομόλογα. 

naftemporiki.gr