Skip to main content

Ολάντ: Η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει συμφωνία

Η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει συμφωνία και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εφόσον το θέλει και η ίδια, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Όπως είπε, αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να προχωρήσει. 

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι το διακύβευμα είναι να δούμε κατά πόσο η Ελλαδα θα είναι και αύριο στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι σημασία έχει να δούμε ποια είναι η αντίληψή μας για την Ευρώπη.

Με αφορμή την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Ολάντ τόνισε ότι δεν υπάρχει προσωρινό Grexit, αλλά η Ελλάδα εντός Ευρωζωνης ή εκτός. Στην τελευταία αυτή περίπτωση όμως, είπε, θα έχουμε μια Ευρώπη που δεν προοδεύει πλέον, «και αυτό είναι κάτι που η Γαλλία δεν θέλει».

Η Ελλάδα έχει ήδη καταβάλει προσπάθειες, πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανή να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ταχύτατα, και τότε η Ευρώπη θα την υποστηρίξει, κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.