Skip to main content

Citi: «Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Ελλάδα» στα Euromoney Awards 2019

Άλλη μία διάκριση ως η «Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Ελλάδα» κατέκτησε η Citi στη φετινή διοργάνωση των Awards for Excellence, του διακεκριμένου οικονομικού περιοδικού Euromoney, την Τετάρτη στο Λονδίνο. H φετινή διάκριση έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες αντίστοιχες διακρίσεις των ετών 2017, 2016 και 2012.

Ο επικεφαλής Τραπεζικής, Κεφαλαιαγορών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, Λίνος Λέκκας, σημείωσε ότι «τα βραβεία Awards for Excellence του Euromoney αποτελούν εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς για τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η ανάδειξη της Citi ως Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Ελλάδα για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και για τέταρτη φορά συνολικά από το 2012 είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας κι ευχαριστούμε θερμά το Euromoney για την πραγματικά πρωτοφανή αναγνώριση. Μας γεμίζει ενέργεια για να συνεχίσουμε με ευθύνη και συνέπεια το έργο μας. Αποστολή μας παραμένει η αρωγή προς τους πελάτες μας, ώστε να ανταποκρίνονται στις στρατηγικές και χρηματοοικονομικές προκλήσεις και η προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, με σκοπό την προσέλκυση διεθνών κεφαλαίων στην χώρα μας».

Από την πλευρά του, ο Αιμίλιος Κυριάκου, διευθύνων σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας τόνισε: «Αυτή η σημαντική διάκριση μας τιμά και μας κάνει ιδιαιτέρως υπερήφανους, διότι αποτελεί απτή απόδειξη της συνεχούς και μακρόχρονης δέσμευσής μας στην ανάπτυξη της χώρας και την πρόοδο των πελατών μας. Από το 1964, η Citi με το εξαιρετικό στελεχιακό δυναμικό, την τεχνογνωσία και εμπειρία που εξασφαλίζει από το παγκόσμιο αποτύπωμα του δικτύου της, την προτεραιότητα που δίνει σε καινοτομικές προσεγγίσεις, αλλά κυρίως με την απόλυτη προσήλωση στην άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της, είναι ο πιο επιτυχημένος δίαυλος ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα».

Με τη σειρά του, ο Θοδωρής Γιατράκος, επικεφαλής Επενδυτικής Τραπεζικής για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, δήλωσε πως «το βραβείο αυτό είναι μια ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση των υπηρεσιών μας. Σε ένα διεθνές περιβάλλον που παρουσιάζει προκλήσεις και ευκαιρίες, η Ελλάδα έχει επιστρέψει σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και προσβλέπουμε σε ακόμα πιο εντατική δραστηριότητα, τόσο στις κεφαλαιαγορές, όσο και στις στρατηγικές επενδύσεις. Για εμάς ασφαλώς ύψιστη αναγνώριση παραμένει η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν καθημερινά οι πελάτες μας και τους ευχαριστούμε ολόψυχα».

Εδώ και 50 χρόνια, το Euromoney είναι το κορυφαίο χρηματοοικονομικό περιοδικό διεθνώς, ενώ τα βραβεία Euromoney Awards for Excellence αναγνωρίζονται ως κορυφαίος θεσμός στον κλάδο.

Τους τελευταίους 12 μήνες έχει φιλοξενήσει συνεντεύξεις από περίπου 100 διευθύνοντες συμβούλους, υπουργούς οικονομίας και διοικητές κεντρικών τραπεζών από όλον τον κόσμο. Τα Βραβεία Αριστείας ξεκίνησαν το 1992 και ήταν τα πρώτα βραβεία στον χώρο. Φέτος, στο Euromoney υποβλήθηκαν περίπου 1.000 υποψηφιότητες από τράπεζες που διεκδικούσαν κάποια από τα 20 παγκόσμια βραβεία, 50 περιφερειακά βραβεία και 100 βραβεία καλύτερων τραπεζών σε αντίστοιχο αριθμό χωρών.

Άλλες διακρίσεις που έλαβε η Citi στην εκδήλωση των Βραβείων Αριστείας του Euromoney 2019 είναι: Καλύτερη Παγκόσμια Τράπεζα για Μεγάλες Επιχειρήσεις, Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Κεντρική κι Ανατολική Ευρώπη, Καλύτερη Τράπεζα Χρηματοδοτήσεων στην Κεντρική κι Ανατολική Ευρώπη, Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Ιρλανδία.

Η Citi είναι μία κορυφαία παγκόσμια τράπεζα, με περίπου 200 εκατομμύρια λογαριασμούς πελατών, παρουσία και αρμοδιότητες σε περισσότερες από 160 χώρες. Προσφέρει σε ιδιώτες, εταιρείες, κυβερνήσεις κι οργανισμούς ένα ευρύ φάσμα οικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της λιανικής τραπεζικής, επενδυτικής τραπεζικής και μεγάλων επιχειρήσεων, χρηματιστηριακές υπηρεσίες, υπηρεσίες συναλλαγών και διαχείρισης περιουσίας.