Skip to main content

Βελτιωμένη «μέθοδο εργασίας» ζητεί η Κομισιόν

«Βελτιωμένη μέθοδο εργασίας» μεταξύ της Κομισιόν και της Ελλάδα, ζήτησε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν, εν όψει της έναρξης της β’ αξιολόγησης του προγράμματος βοήθειας.

«Η Επιτροπή επιθυμεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου εργασίας με τις ελληνικές αρχές, έτσι ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εγκαίρως και με επιτυχία» τόνισε, αναλυτικά, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, «η επιτυχία απαιτεί σωστό σχεδιασμό και συντονισμό σε ό,τι αφορά την φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων».

Ο κ. Βιντερστάιν υποστήριξε πως τα δύο σημεία, στα οποία έχει εστιάσει η Επιτροπή, είναι η «ιδιοκτησία του προγράμματος» από την ελληνική κυβέρνηση και «η καλή επικοινωνία» προς όλα τα μέρη της ελληνικής διοίκησης. «Και τα δύο αυτά είναι σημαντικά για την επιτυχία του προγράμματος» υπογράμμισε σχετικά.

Ερωτηθείς για το Σχέδιο Β’ του Γιάνη Βαρουφάκη, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν είχε ποτέ Σχέδιο Β, μόνο σχέδιο Α», το οποίο αφορούσε «ένα πρόγραμμα σταθερότητας που θα κρατήσει την Ευρωζώνη ενωμένη και την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης». «Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ επιλογή» ξεκαθάρισε.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ότι η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη επιστρέφουν, ως αποτέλεσμα των τελευταίων προσπαθειών» συνέχισε, στον ίδιο αισιόδοξο τόνο και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα και να επιστρέψει σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα παράσχει νέες θέσεις εργασίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ