Skip to main content

CNBC: Πριν τις αγορές, η Ελλάδα πρέπει να λύσει τα διαρθρωτικά της προβλήματα

Η ελληνική κυβέρνηση ενδεχομένως προετοιμάζεται για την έξοδο στις αγορές, αλλά πρώτα οφείλει να λύσει αρκετά διαρθρωτικά προβλήματα, επισημαίνει το πρακτορείο CNBC, επικαλούμενο τη γνώμη αναλυτή της Aberdeen Asset Management.

Συγκεκριμένα, ο Τζέιμς Άτεϊ, επικεφαλής επενδύσεων στην Aberdeen, αναφέρεται εκτενώς στην ανάγκη εφαρμογής των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της οικονομίας και η έξοδος από το πρόγραμμα βοήθειας.

«Η διασφάλιση της ανάπτυξης δεν βασίζεται στην ελάφρυνση του χρέους, στην εξωτερική ζήτηση και στα συνεχή πακέτα βοήθειας» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Μέχρι τώρα, σπεύδει να προσθέσει, «είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η Ελλάδα βαδίζει προς κάτι πιο υγιές». «Η χώρα πρέπει να αποκτήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο θα λειτουργεί, θα είναι παραγωγικό και θα δημιουργεί μία σταθερή ανάπτυξη» συμπληρώνει ο αναλυτής.

Ερωτηθείς, τέλος, για τη έξοδο στις αγορές, εκτιμά ότι οι ελκυστικές αποδόσεις των ομολόγων πρέπει να είναι αρκετά αρεστές στην ελληνική κυβέρνηση, ιδίως «αν αναλογιστούμε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα ολοκληρωθεί τους επόμενους έξι έως 12 μήνες».

naftemporiki.gr