Skip to main content

Ανακάμπτει η στερλίνα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 ετών ανακάμπτει η στερλίνα, η οποία κινείται ανοδικά για πρώτη φορά, μετά το δημοψήφισμα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (11.14), το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,99% στα 1,3356 δολάρια, με χαμηλό ημέρας τα 1,3204 δολάρια και υψηλό τα 1,3367 δολάρια. Χθες, η στερλίνα βρέθηκε ακόμη και κάτω των 1,32 δολαρίων – για πρώτη φορά μετά το «μακρινό» 1985.

Ανοδικά κινείται και το ευρώ, καθώς καταγράφει άνοδο κατά 0,42% στα 1,1074 δολάρια, με χαμηλό ημέρας τα 1,1012 δολάρια και υψηλό τα 1,1081 δολάρια. Αντίθετα, το ιαπωνικό γεν υποχωρεί κατά 0,28% στα 102,29 γεν/δολάριο.

«Η απουσία νέων εξελίξεων οδηγεί σε σχετική σταθεροποίηση τις συναλλαγματικές αγορές» τονίζει η Societe Generale, σχολιάζοντας τη σημερινή συνεδρίαση.

Από την πλευρά της, η National Australia Bank εκτιμά ότι «η αβεβαιότητα για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. υποδεικνύει ότι η στερλίνα θα συνεχίσει σε καθοδική πορεία».

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.