Skip to main content

Στις 12:30 ώρα Ελλάδας το κρίσιμο Eurogroup

Στις 12:30 ώρα Ελλάδας θα διεξαχθεί η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, η οποία θα εξετάσει τις τελευταίες ελληνικές προτάσεις.

«Το Eurogroup θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη, 12:30 (ώρα Ελλάδας) για να συζητήσει την κατάσταση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα» αναφέρει μήνυμα του Γερούν Ντέισεμπλουμ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια ώρα, ευρωπαϊκές πηγές, μιλώντας στο Reuters, τόνισαν ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, στο περιθώριο του αποψινού Eurogroup, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος, σε περίπτωση υποβολής νέα πρότασης από τους δανειστές, η οποία θα πληροί τις προϋποθέσεις της Αθήνας. 

Νωρίτερα, μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, ο κ. Ντέισελμπλουμ τόνισε ότι ένα νέο πακέτο διάσωσης θα μπορούσε να συνοδεύεται από αυστηρότερους όρους, ενώ εκτίμησε ότι είναι πολύ αργά για παράταση του προγράμματος που εκπνέει.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup, το αίτημα για τρίτο πακέτο στήριξης θα εξεταστεί μόνο μετά το δημοψήφισμα. 

Παράλληλα, ευρωπαϊκές πηγές δήλωσαν στο Reuters πως κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη η ελληνική πλευρά παρουσίασε προτάσεις πιο κοντά σε αυτό που ζητούν οι θεσμοί.

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, από την πλευρά του, είχε γνωστοποιήσει πως δεν είναι δυνατή η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.