Skip to main content

Ifo: Ανήσυχο το 38% των γερμανικών εταιρειών στην προοπτική ενός Brexit

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ανησυχία για το ενδεχόμενο του Brexit εκφράζει μία στις τρεις επιχειρήσεις της Γερμανίας, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού think – tank (δεξαμενή σκέψης) Ifo.

Συγκεκριμένα, το 38% θεωρεί ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα έχει αρνητικές συνέπειες στη γερμανική οικονομία, ενώ το 62% εκτιμά ότι επί της ουσίας, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.

Ωστόσο, οι μεγάλες εταιρείες, οι οποίες απασχολούν πάνω από 500 υπαλλήλους – σε ποσοστό 53% – αναμένουν αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία τους, σε περίπτωση Brexit.  

Στις εξαγωγικές, μεταποιητικές εταιρείες της Γερμανίας, το συγκεκριμένο ποσοστό ανέρχεται στο 41%.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.