Skip to main content

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street

Με κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τις εκτιμήσεις της αγοράς ότι η Federal Reserve δεν θα προχωρήσει άμεσα σε αύξηση του επιτοκίου της. Σήμερα ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής, η οποία και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Ειδικότερα, o δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 17.904,48 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,51% στις 5.055,55 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,57% στις 2.096,29 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Monster Beverage σημείωσε κέρδη 4,1%, λόγω των δημοσιευμάτων ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε μια στρατηγική συμφωνία με την Coca – Cola Company.

Στον αντίποδα, η American International Group υποχώρησε κατά 0,9%, καθώς το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η στήριξη που έλαβε από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της κρίσης ήταν «παράνομα επαχθής».

Επίσης, στο -2% βρέθηκε η United Airlines καθώς διέρρευσε ότι σχεδιάζει να διακόψει τις υπηρεσίες της στο αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης την Οκτώβριο. Ο λόγος είναι ότι για πάνω από επτά έτη καταγράφει ζημίες. 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 11,1% κατέγραψαν οι ενάρξεις νέων κατοικιών το Μάιο του 2015 στις ΗΠΑ, στον εποχικά προσαρμοσμένο ρυθμό των 1.036 εκατ. ενάρξεων. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στα 1,082 εκατ.