Skip to main content

Talk of the market – «Χαλαρώνουν» τα μέτρα, μένει να «τεντώσει» και το ελατήριο

“Ανοίγουμε Πανιά”. Με την άρση των περιορισμών για τους επισκέπτες της χώρας μας από 55 χώρες ανοίγει επισήμως σήμερα ο ελληνικός τουρισμός. Πρακτικά οι τουρίστες δεν θα μπαίνουν σε 7ήμερη καραντίνα και θα υποχρεώνονται σε κάποιες διαδικασίες όπως η συμπλήρωση PLF 24 ώρες πριν από την άφιξη στη χώρα ενώ θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ PCR τις τελευταίες 72 ώρες και αργότερα τεστ αντιγόνου ή πιστοποιητικό ανάρρωσης.

Το άνοιγμα του τουρισμού, που οδήγησε σε χαλάρωση των περιορισμών σε εστίαση και λιανεμπόριο, καλλιεργεί προσδοκίες για τόνωση της ψυχολογίας και ενεργοποίηση του ελατηρίου της ζήτησης, μετά την καθίζηση των πωλήσεων στα καταστήματα, που θα υποδέχονται πλέον περισσότερους πελάτες (ένα άτομο ανά 25 τ.μ.).

Επιπλέον, οι αίθουσες παιχνιδιών VLTs του ΟΠΑΠ θα αρχίσουν να υποδέχονται πελάτες ξανά από τις 24 Μαΐου.

Παρά το αρνητικό άνοιγμα, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να ανακάμψει χθες επιχειρώντας εκ νέου άνοδο πάνω από τις 900 μονάδες για να σταθεροποιηθεί χαμηλότερα, με κέρδη 0,53% και με την αξία των συναλλαγών να διατηρείται πάνω από τα 90 εκατ. ευρώ. Καλές οι προδιαγραφές σήμερα.

Η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι θα ανακοινώσει αποτελέσματα α’ τριμήνου την Τρίτη, 25 Μαΐου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.

Στην απόκτηση μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα προχωρά η Reggeborgh Invest. Έστειλε σχετική γνωστοποίηση για την πρόθεσή της να αποκτήσει τις 26.882.023 μετοχών του, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 12,5% στην εισηγμένη εταιρεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Reggeborgh δύναται να αποκτήσει είτε το σύνολο της συμμετοχής του Λ. Μπόμπολα, είτε μέρος αυτής. Σημειώνεται ότι η Reggeborgh κατέχει άμεσα 14,2% στην Ελλάκτωρ και έχει option να αποκτήσει 12,5% από τον Λεωνίδα Μπόμπολα και επιπλέον 3,2% μέχρι 20 Ιουλίου 2021, που δυνητικά θα μπορούσαν να αυξήσουν τη συμμετοχή της σε 30,5%.

Η Autohellas ανακοίνωσε έσοδα 129 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο ενισχυμένα κατά 13%, EBITDA 32,6 εκατ. ευρώ, με αύξηση 19% και καθαρά κέρδη 4,5 εκατ. ευρώ έναντι καθαρής ζημίας 1,1 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Η δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα παρουσίασε έσοδα 38,7 εκατ. ευρώ με αύξηση 6% ετησίως, ενώ το διεθνές τμήμα ενοικίασης αυτοκινήτων σημείωσε έσοδα 14,3 εκατ. ευρώ με αύξηση 18% ετησίως. Στο εμπόριο αυτοκινήτων οι πωλήσεις ανήλθαν σε 75,7 εκατ. ευρώ, με αύξηση 15,5%.

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο κατασκευής της α’ φάσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, στην Κύπρο, ύψους 86,8 εκατ. ευρώ, που αναλαμβάνει η Inrakat

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην οποία η TUI Cruises ξεκίνησε τις κρουαζιέρες φέτος. Μετά από πολύμηνη διακοπή, το Mein Schiff 5 αρχίζει με ταξίδια διάρκειας μιας εβδομάδας από και προς την Κρήτη. Σήμερα αναχώρησε με περίπου 1.000 ταξιδιώτες, που επιβιβάστηκαν χθες στο λιμάνι του Ηρακλείου, με σταθμούς τη Ρόδο, τον Πειραιά και τη Σούδα της Κρήτης.

Τουρίστες υψηλών απαιτήσεων θα φιλοξενούν τα 4 πλοία της Silversea Cruises. Η εταιρεία παρουσιάζει δυο από τα τέσσερα πλοία της το Σάββατο στη Σούδα παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και τοπικών αρχών.

Η Μοτοδυναμική σε συνέχεια γνωστοποίησης, που έλαβε από τον μέτοχο Πάρη Κυριακόπουλο, ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι το ποσοστό του κ. Κυριακόπουλου αυξήθηκε πάνω από το όριο του 5% και διαμορφώνεται πλέον σε 7,10%.

Με την απόκτηση επιπλέον μετοχών της Ιασώ, που αντιστοιχούν στο 3,93% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας, η OCM Luxembourg Healthcare Greece S.a r.l., ελέγχει το 91,14%. 

naftemporiki.gr